چطور با افسردگی مقابله كنیم؟

چطور با افسردگی مقابله كنیم؟

احساس افسردگی می‌كنید؟ خنده به لبتان نمی‌آید و هیچ چیز خوشحال‌تان نمی‌كند؟ همه ما در طول هفته شاید چند بار احساس كنیم كه از همه چیز خسته شده‌ایم. هیچ موضوعی ما را به هیجان نمی‌آورد و حتی حوصله حرف زدن و یا درددل كردن با نزدیكترین دوستانمان را هم نداریم. در اینگونه مواقع اكثر ما ترجیح می‌دهیم كه خود را با خوابیدن زیاد درمان كنیم و یا به قرصهای مختلف رو می آوریم. راههای متعدی وجود دارند كه می‌توانند احساس افسردگی گذرای شما را بهبود ببخشند. به یاد داشته باشید كه اگر  احساس افسردگی در شما طول كشیده باشد باید حتما به پزشك مراجعه كنید و كمك بگیرید.

توصیه می‌كنیم اگر احساس كسالت می كنید راههای زیر را امتحان كنید:

– در موردش صحبت كنید:

‌معمولا  وقتی كه ما احساس افسردگی می‌كنیم خود را از دیگران جدا می‌سازیم. این دقیقا كاری است كه حال شما را اصلا بهتر نمی كند. اگر احساس افسردگی می كنید و یا موضوعی رنجتان می دهد تنها نمانید. یك دوست صمیمی و یا هم حرفتان را ببینید و یا یكی از بستگانتان را به صرف چای دعوت كنید. سعی كنید از احساساتتان حرف بزنید تا كمتر احساس تنهایی كنید. صحبت كردن با روانشناسان و مشاورها بهترین كمك برای شماست.

-از خانه بیرون بروید:

اگر افسردگی در خانه شما را زده است نباید او را راه دهید. اگر احساس می كنید كه به افسردگی دچار شده اید بهترین كار بیرون زدن از خانه است. ماندن در خانه و تخت خواب حالتان را اصلا بهتر نمی  كند. ورزش كردن به طور منظم هورمونهای سرخوشی را آزاد می كنند. ورزشهای ایروبیك و یا ورزشهایی كه ضربان قلب را بالا می برند از بهترین‌ راههای مبارزه با افسردگی هستند. اگر نمی‌توانید هیچ ورزشی انجام دهید لا اقل چند روز در هفته به مدت ۲۰ دقیقه پیاده روی كنید.

-از روزمرگی بیرون بیایید:

معمولا زمانی دچار افسردگی می شویم كه همه چیز برایمان یكنواخت شود. رفتن به یك سفر خوب معمولا بسیار مفید است اما به یاد داشته باشید كه فرار كردن مشكلی را از شما حل نمی كند آنچه مهم است آن است كه بتوانید در مورد آنچه در ذهنتان می‌گذرد فكر كنید و به درك دقیق از مشكلاتتان برسید.

-تغذیه خوب داشته باشید:

وقتی استرس دارید از خوردن غذاها و یا خوراكی های پركالری یا با مقدار قند بالا پرهیز كنید. از غذاهای كم كالری با فیبر پایین استفاده كنید.

-احساساتتان را بپذیرید:

اكثر ما زمانی دچار افسردگی می شویم كه نمی توانیم احساسات منفی خود همچون ناراحتی را قبول كنیم. سعی كنید احساسات خودتان را درك كنید و به آنها فكر كنید.

-خوب استراحت كنید:

كسانی كه احساس افسردگی می‌كنند یا دچار كم خوابی و یا پر خوابی می شوند كه هر دو، افسردگی را تشدید می كند. اگر دچار پر خوابی شده اید ساعت را كوك كنید تا شما را بیدار كند و با این حالت خود بجنگید. اگر كم خوابی گرفته اید از خوردن مواد كافئین دار بپرهیزید و قبل از خواب چای گیاهی و یا یك لیوان شیر بنوشید.

-مشكلاتتان را بنویسید:

در مورد نوشتن بیشتر فكر كنید. نوشتن ترسها و احساساتتان باعث می شود با این موضوعات بهتر كنار بیایید.

-بخندید:

كاملا مشخص است كه زمانی كه احساس افسردگی می كنید نمی خواهید بخندید اما به یاد داشته باشید كه خندیدن دوای درد شماست. فیلم های خنده دار تماشا كنید و با آدمهای شاد رفت و آمد كنید.

-به دكتر مراجعه كنید:

اگر چند هفته از احساس افسردگی شما گذشت و نتوانستید با این روشها خود را درمان كنید و اگر فكرهایی همچون خودكشی به مغزتان رسید فورا به پزشك روانشناس و یا مشاور مراجعه كنید. افسردگی اگر در شما پیشرفت كند می تواند بسیار خطرناك شود پس آن را جدی بگیرید.

راه مشاور